Hoe Gravity Forms inzendingen limiteren tot 1 inzending per gebruiker

Hoe Gravity Forms inzendingen limiteren tot 1 inzending per gebruiker

Hoe Gravity Forms inzendingen limiteren tot 1 inzending per gebruiker 1920 1080 Thibault

Standaard kan een Gravity Forms formulier een onbeperkt aantal keer worden verzonden. Toch is de kans groot dat je vroeg of laat een formulier hebt dat je wil limiteren. Hoe kan je in dat geval makkelijk het aantal inzendingen limiteren?

Opzet

Voor deze demo heb ik een nieuwe WordPress installatie opgezet met:

De uitdaging

Een online chocolatier wil gratis proevertjes aanbieden. Uiteraard wil ze hier echter een limitatie op plakken, zodat elke gebruiker op haar webshop maar 1 keer een proevertje kan aanvragen.

De oplossing

Activeer Gravity Forms en Gravity Perks op je website. Beide tools zijn betalend, maar erg kwalitatief en hun geld meer dan waard. Ga vervolgens naar de Gravity Perks pagina, registreer je licentie en activeer de “Limit Submissions” perk.

gravity forms limit submissions

Maak een formulier aan en ga achteraf naar de instellingen van dat formulier. Je vindt nu de nieuwe instelling “Limit Submissions”. Kies voor “Add new” om een nieuwe feed te maken. De instellingen zoals “name”, “submission limit” en “time period” spreken voor zich. Stel dat gebruikers het formulier elke maand opnieuw mogen versturen, dan kan je de “time period” aanpassen.

gravity forms limit submissions

Scrol wat naar beneden naar het onderdeel ‘rules’. Hier ga je specifiëren wanneer de limitatie wordt toegepast. Standaard worden limitaties afgedwongen op IP-adres. Houd er echter rekening mee dat een IP-adres makkelijk te wijzigen is, dus dit is zeker geen waterdichte manier. Een betere manier is om limitaties af te dwingen op gebruikersniveau. In plaats van “IP” kies je voor “User”. In de tweede dropdown kies je “Each User”. Deze instelling zorgt ervoor dat elke gebruiker eenmaal het formulier kan verzenden. Probeert de gebruiker daarna nogmaals het formulier te versturen, dan krijgt deze de “Limit Message” te zien.

gravity form limit submissions for each user
Door deze regel zal de limiet worden toegepast op elke gebruiker.

Hetzelfde formulier op meerdere pagina’s

Stel dat je hetzelfde formulier gebruikt op meerdere pagina’s, telkens voor een ander soort proevertje. Bijvoorbeeld een pagina om een proevertje van witte chocolade aan te vragen en een pagina om een proevertje van zwarte chocolade aan te vragen. In onze huidige opzet zal iemand die de witte chocolade heeft aangevraagd geen zwarte chocolade meer kunnen aanvragen. Mogelijk is dit wenselijk, maar voor deze demo gaan we ervan uit dat iedereen beide proevertjes kan aanvragen.

Via een simpele uitbreiding kunnen we de limitatie wat versoepelen, zodat de gebruiker 1 inzending kan doen per pagina waar het formulier werd toegevoegd.

Klik op het plusje naast de eerste regel. Gebruik niet de ‘Add Rule Group’ knop, want zo maak je een OR-conditie in plaats van een AND-conditie. Kies voor “Embed URL” en “Each URL”. Dit zorgt ervoor dat elke gebruiker het formulier eenmaal kan verzenden op elke pagina waarop het formulier werd toegevoegd.

gravity forms limit submissions

Laat een reactie achter