Web project

Lobster

De koning van de zeevruchten.

Met een onstilbare honger naar een betere website, kwam Lobster naar Yeti Media om een nieuwe website te laten ontwikkelen voor hun kwaliteitsrestaurant. Uit een analyse van de oude website, bleken alvast enkele pijnpunten: de navigatie was slecht doordacht, het design was verouderd, de website was niet gebruiksvriendelijk en moedigde bovendien ook geen actie van de bezoeker aan. 
Yeti Media kreeg de taak om de gedateerde en primitieve website te vervangen door een indrukwekkende website met oog voor detail. Nieuwe klanten moeten er eenvoudig alle informatie vinden over het restaurant, terwijl trouwe klanten op de website terecht kunnen voor het raadplegen van reservaties. Bovenal moest het stijlvolle uiterlijk van Lobster worden doorgetrokken naar de website, zodat bezoekers meteen weten wat voor vlees, euh, vis ze in de kuip hebben. 
lobster website mockup

Lobster

2016

Design
Development
UX

Van planning…

In een Internet Project Plan bakende Yeti Media samen met Lobster de website af. Welke zaken moeten beter in vergelijking met de bestaande website, welk doel heeft de website, op welke doelgroep richten we ons, welke taken kan de bezoeker voltooien op de website… Al die theorie werd vervolgens geconcretiseerd in eerste schetsen. 

lobster wireframe

… tot de kers op de taart.

De schetsen werden vervolgens herwerkt naar concrete mock-ups die uiteindelijk kwalitatief werden gecodeerd naar een performante website. Het resultaat is een website die niet alleen enorm overzichtelijk is voor de klant, maar ook voor Lobster kinderlijk eenvoudig in gebruik is. Via een op maat gemaakt CMS, passen ze eenvoudig hun reservatiekalender of menu aan. 

Wat schaft de pot?
Eenvoud voor gebruikers en beheerders

Het menu op de website werd zodanig uitgewerkt dat het volledig kan worden aangepast zonder tussenkomst van een programmeur. Via een achterliggend beheerderspaneel kunnen gerechten of prijzen namelijk eenvoudig worden aangepast.

lobster menu
Schikt dat?
Dynamische beschikbaarheidskalender

Dagelijks ontving Lobster tientallen telefoontjes van klanten die willen polsen naar beschikbaarheden. Dankzij een intuïtieve kalender op de website, krijgen klanten deze informatie in een oogopslag. Zo heeft Lobster meer tijd om lekkere gerechten te bereiden.

lobster reservatieformulier

Maakt je website je zo rood als een kreeft?

Werk samen met Yeti Media voor een website waar je trots op kan zijn.