Waarom jouw onderneming een eigen blog nodig heeft

Waarom jouw onderneming een eigen blog nodig heeft

Waarom jouw onderneming een eigen blog nodig heeft 2560 1920 Thibault

Tien jaar geleden was het hebben van een eigen website misschien voldoende om online op te vallen, maar tegenwoordig volstaat dat niet langer. Wie alomtegenwoordig wil zijn op het internet, moet actief inzetten op interessante content. En waar kan je die content beter delen dan op je eigen blog?

Een eigen blog is de belangrijkste stap van je content marketing strategie, maar waarom precies? In dit artikel geven we enkele concrete redenen waarom je absoluut een blog moet starten voor je eigen bedrijf of merk.

Reden 1: je wordt een autoriteit

Door actief waardevolle content te maken voor je doelgroep, scoor je namelijk beter in de zoekresultaten en bewijs je ook aan je doelgroep dat jij alles kent van het expertiseveld waarin je actief bent. Bij het kopen van een dienst of product gaat de klant zich veelal informeren via een zoekopdracht op Google. Stel bijvoorbeeld dat een klant op zoek is naar informatie over webhosting. In veel gevallen zal je bovenaan in de zoekresultaten Digital Ocean en Kinsta zien, twee partijen die zwaar inzetten op content marketing. De klant associeert daardoor die namen automatisch als autoriteit op het gebied van webhosting, waardoor de kans groot is dat de klant hier nu (of later) klant wordt. Want uiteindelijk: waarom zou je niet willen samenwerken met de partij die bewijst dat zij alles van hun industrie kennen? In de marketingwereld wordt dit thought leadership genoemd. Het zorgt ervoor dat je mensen meteen een bepaald vertrouwen krijgen bij jouw merk.

Reden 2: meer bezoekers op je website

Een extra klant krijgen is natuurlijk het hoofddoel, maar in het slechtste geval zorgt een blog ervoor dat je extra bezoekers over de vloer krijgt. Zo slecht klinkt dat niet! Van alle extra bezoekers die je mag verwelkomen geniet je namelijk van extra naamsbekendheid en het zorgt ervoor dat je hoger in de zoekresultaten komt te staan.

statistics

Reden 3: je merk wordt persoonlijker

Een merk is meer dan een naam. Een merk moet een bepaald gevoel losmaken bij een persoon. Denk je aan Apple, dan denk je aan minimalistisch design en kwaliteit. Denk je aan Netflix, dan denk je meteen aan een heel hip merk dat zichzelf niet te serieus neemt en zijn doelgroep door en door kent. De manier waarop je jouw artikels schrijft en vooral de topics die je behandelt, geven meer richting aan je merk.

Reden 4: groeien op sociale media

Sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en LinkedIn worden veelal gebruikt om links te delen. Telkens wanneer er een nieuw blogbericht verschijnt op jouw blog, kan je dit dan ook gaan delen op de sociale kanalen van je bedrijf. Wanneer het interessante content is, zal dit gedeeld worden door anderen en zo krijg je steeds meer exposure die zich vervolgens vertaalt in meer volgers. Zo gaat de bal aan het rollen!

Reden 5: Het kost je geen geld

Een eigen blog is een van die zaken die een immense impact kan hebben op het succes van jouw bedrijf, terwijl het je helemaal geen geld kost. Wanneer je reeds een WordPress-website hebt, kan je met een minimum aan kosten een blog aan die site toevoegen. Als je een beetje een vlotte pen hebt, hoef je ook niemand anders in te huren voor het maken van content. Kortom: in veel gevallen kan je zelfs gratis starten! Wanneer je dan overtuigd bent van de kracht van een eigen blog, is het natuurlijk een goed idee om er meer op in te zetten en de blog te gaan uitbreiden, zowel op technisch vlak als qua inhoud.

Laat een reactie achter